14 iunie 2018

Studio sau videochat de acasa

Multe fete când decid să devină modele de videochat sunt foarte confuze și nu știu dacă este mai ok să facă videochat de acasă sau să înceapă o colaborare cu un studio.

studio-sau-videochat-de-acasa

Nu aș putea spune concret care variantă este mai avantajoasă deoarece depinde foarte mult de persoana în cauză și de seriozitatea cu care abordează acest job. Sunt persoane care refuză ideea de a lucra într-un studio, fie că au avut experiențe neplăcute în trecut ori că nu vor să-și împartă câștigurile cu nimeni sau nu pot respecta programul impus etc., fie sunt persoane total antitehnice și oricât ar încerca nu s-ar putea descurca cu deschiderea conturilor, setarea profilului, a spațiului de lucru și atunci aleg colaborarea cu un studio.

Evident, avantaje și dezavantaje există în ambele variante.
Nu sunt împotriva angajării într-un studio deoarece, un studio, pe lângă faptul că se ocupă de tot ceea ce ține de partea tehnică, poze, profil, decor îți oferă și informațiile necesare pentru a începe și te poate aduce mult mai repede în topul realizărilor.Dar dacă ai optat pentru această variantă, atunci iți recomand să fii foarte precaută în alegerea lui.

Nu accepta niciodată să muncești într-un studio fără forme legale!!!

Unele studiouri apelează la diferite căi pentru a plăti taxe cât mai mici gen: contracte de drepturi de autor, care suntun mare bullshit! Chiar dacă poate acum gândești că nu te ajută cu nimic să plătești atâtea taxe la stat, nu este așa . Pe lângă faptul că ai o asigurare medicală, un medic de familie, se adună vechime în câmpul muncii ...este și cam singura modalitate prin care poți obține un credit ipotecar sau prima casă.

De asemenea, un studio serios întotdeauna va plati salariile la termen indiferent de situație.Niciodată nu vor exista probleme de genul :"site-ul cu care colaborăm are probleme, veți primii banii peste o lună" sau "site-ul x ne-a dat o mare țeapă, am muncit degeaba" etc.

Ai grijă la reclamele manipulatoare!

-o mare parte din ele încearcă să atragă potențiale angajate folosind metode de promovare prin care să-ți insufle ideea de lux, viață ușoară, muncă puțină dar bani mulți, muncești 3 luni deja ți-ai luat bemweu, mai muncești încă 3 și deja faci și un credit pentru prima casă ...la interviu îți arată și câteva paymenturi a câte $5.000-$10.000...dar de cele mai multe ori realitatea este cu totul alta.

Ceea ce vreau să subliniez este că atunci când alegi un studio, nu te lăsa influențată de decorurile de lux, de faptul că au poate piscină și-ți oferă masaj la picioare fiindcă astea nu te vor ajuta cu absolut nimic...bineînțeles, asta nu înseamnă că trebuie să lucrezi într-o văgăună ci că luxul oferit să nu fie factorul decisiv în alegerea studioului.Tu te duci acolo să MUNCEȘTI, să faci bani...singurele momente în care vei putea admira opulența studioului vor fi in pauzele de masă și cele de țigară, care oricum vor fi destul de rare și mai mereu pe fugă.

Eu consider că principalul criteriu după care să alegi un studio este performanța încasărilor a acelui studio. Interesează-te, întreabă care este media încasărilor în studioul respectiv și așa îți vei putea da seama cam la ce nivel te poate aduce. Unele studiouri au un model, două care fac mai mulți bani iar la interviu "se laudă" cu încasările acelor modele, lăsându-ți impresia că toate fetele din acel studio fac banii aceia.

Trainning-ul!

Ca tu să devii un model de succes cu încasări frumoase ai nevoie de suport, susținere si îndrumare din partea studioului.Anumite studiouri, după ce ți-au fost create conturile, profilul, poze făcute etc., îți cer să te așezi în fața calculatorului, îți spun câteva lucruri de bază și..."te descurci tu, dacă apare vreo problemă mă suni sau îmi scrii .." :))) Acesta nu este trainning !!!

Trainning-ul adevărat este acela când stă cu tine o tură întreagă, timp de o săptămână-două, o lună (în funcțiede cât de repede asimilezi informația) te observă și vede ce nu știi, te ajută unde te împotmolești, te corectează unde greșești, scrie de multe ori în locul tău ca să îți arate cum trebuie abordat un membru și cum poți "stoarce" cât mai mult de la el etc. Din păcate aș putea număra pe degete studiourile care într-adevăr fac acest lucru ...restul, îți oferă câteva informații de bază și cam atât...

Dacă ai decis că vrei să lucrezi ca model independent, atunci înarmează-te cu multă răbdare și țigări :))

Ca model independent ai 100% din câștiguri, îți stabilești propriul program, intimitate, nu ai șefi ...dar în schimb vei întâmpina o serie de probleme de-a lungul timpului, a căror soluție va trebui să o gasești de una singură. E frumos să fii o persoană independentă dar independența vine la pachet și cu foarte multe responsabilitați :).

Multe dintre problemele cu care te poți confrunta sunt cele tehnice.

Când iți este lumea mai dragă și cu chef de muncă te trezești că PC-ul îți dă erori, ți-a căzut netul, camera nu merge...în următoarea jumătate de oră nu mai ai chef de nimic și în loc să stai online pierzi timpul rezolvând problemele .

Lipsa concurenței interne.

Lucrând de acasă tu nu poți aprecia dacă realizările tale sunt bune sau nu. Dacă observi că incasările colegei tale sunt mai mari și tu te vei ambiționa să te ridici la nivelul ei.

Izolarea de ceilalți.

Se întâmplă în majoritatea cazurilor.Când ai prieteni în alte domenii îți va fi foarte greu să începi o discuție legată de videochat și din acest motiv începi să te retragi ușor, ușor în lumea ta online.În continuare, te invit să folosești formularul de comentarii pentru orice nelămurire sau întrebare despre acest articol, și dacă ți-a plăcut nu uita să dai like :).

Îți urez o zi frumoasă,
Elena P.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu