18 iunie 2018

Primii pasi de urmat pentru a face videochat de acasa
Mi s-a pus de foarte multe ori întrebarea: cum încep? și de aceea am decis să scriu acest articol, în care să explic mai pe îndelete, care sunt pașii de urmat pentru a putea face videochat de acasă.

primii-pasi-de-urmat-pentru-a-face-videochat-de-acasa

Amenajarea și pregătirea spațiului de lucru

Îți recomand ca decorul să fie cât mai simplu, ordonat, "aerisit" și fără prea multe obiecte sau culori tari, care să obosească. Culoarea pereților ar fi indicat să fie o nuanță cât mai deschisă: alb, roz pal, gri deschis etc. Dacă optezi pentru nuanțe tari și închise, vei avea nevoie de foarte multă lumină și pe lângă faptul că îți va obosi foarte mult ochii (dureri de cap, amețeli, stări de oboseală) îți va fi foarte greu să setezi lumina adecvată, mai ales dacă nu ai experiență cu așa ceva.

 Setarea luminilor

Îți recomand pentru tavan, o aplică cu leduri, care ajută foarte mult la obținerea unei iluminări adecvate.Cele cu leduri fac o treabă muuult mai bună decât clasicele panouri cu neone și atunci, nu vei mai avea nevoie de prea multă lumină din față.

Un exemplu de o astfel de aplică poate fi aceasta sau oricare alt model cu caracteristici similare: model aplică

Așadar, o aplică cu leduri în tavan plus o umbrelă de lumini, așezată în spatele webcamului (să lumineze spre tine) ar trebui să fie suficiente.Aici trebuie să jonglezi tu cu poziționarea umbrelei până descoperi distanța și unghiul cel mai bun de iluminare.


Achiziționarea echipamentului

Ai nevoie de un PC și o camera web.În ceea ce privește PC-ul/laptopul ți-aș recomanda unul cu configurații făcute pentru gaming, cu un processor I5/I7.În prezent, majoritatea site-urile impun un streaming HD și folosirea propriilor lor softuri, iar pentru asta ai nevoie de un PC puternic. Cu cât lucrezi pe mai multe site-uri simultan, cu atât ai nevoie de un PC mai upgradat. În ceea ce privește camera web, cea mai folosită pentru domeniul ăsta este Logitech c920.Este un web care face o treabă foarte bună, o gasești la un pret destul de accesibil și este acceptată de către toate site-urile.

O poți găsi aici:logitech c920


Internet

Ai nevoie de o conexiune bună la internet, să fie cât de cât stabilă, și o viteză decentă.La testele de viteză pentru net ai nevoie de o viteză de minim 2 Mgb upload, pe extern .În primii mei ani de chat am folosit abonamentul minim de la RDS, ulterior am optat pentru un abonament business, care îmi garanta o viteză minimă și pentru care plăteam aproximativ 700 lei/lună.Avantajul pe care îl ai cu un abonament business este acea stabilitate a conexiunii, dar eu cred că poți lucra foarte bine și cu abonamentul de 1000 Mgb de la RDS.

Îndată ce ai pus la punct toate aceste aspecte ce mai rămâne de făcut,sunt urmatoarele:
-alegerea siteurilor pe care vei lucra
-crearea conturilor
-galeria foto și completarea profilelor
- GO ONLINE :)

Pentru a afla care sunt cele mai populare site-uri de videochat, îți recomand să citești articolul: Despre alegerea site-urilor de videochatÎn continuare, te invit să folosești formularul de comentarii pentru orice nelămurire sau întrebare despre acest articol, și dacă ți-a plăcut nu uita să dai like :).

Îți urez o zi frumoasă,
Elena P.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu